Eerste ontwerp

Eerste ontwerp

Klein berichtje achter laten? Doe dat hier.

Klein berichtje achterlaten? Dat kan hier.

zondag 14 juli 2013

Vorderingen

Na een lange tijd weer eens een up date van de stand van zaken voor het bouwen van ons huis. Er lijkt niks te gebeuren voor jullie maar een paar weken geleden hebben we hebben 5 aannemers benaderd die hard zijn gaan rekenen voor ons. Dinsdag 2 juli was er een bijeenkomst bij de architect met al deze aannemers om hun prijzen in te dienen. Iedereen om de tafel en wij mochten de enveloppen openen, Markus las de bedragen voor aan iedereen zodat ieder gelijk hoorde wat de ander voor berekening had gemaakt. Best een aparte gebeurtenis dit mee te maken. Spannend en open naar iedereen toe. Ik keek een beetje rond en zag sommige mannen knikken en schudden met hun hoofd. Was grappig om deze reacties te zien.
Na afloop is er een aannemer achter gebleven en daar hadden we nog even een gesprekje mee. Jullie snappen wel dat de duurste het niet ging worden. J Wij hebben twee weken de tijd om te beslissen wie het gaat worden. In deze twee weken heeft Markus de berekening uitgeplozen en alles netjes verwerkt tot een duidelijk overzicht. Deze week gaan we bekend maken wie het op zich mag gaan nemen om ons huis te gaan bouwen. Spannend hoor!! Nu gaan wij ook serieus op zoek naar en keuken en badkamer en nog veel meer wat er tijdens de bouw gebeuren moet. De planning is dat we eind augustus de eerste paal willen gaan slaan. Het schiet dus al aardig op.

De buren zijn al een eind op weg met hun huis en staat al onder de pannen en zij gaan nu binnen beginnen.  In oktober willen zij gaan verhuizen.

Met de verkoop van ons huidige huis vlot het jammer genoeg niet zo. We hebben nog wel even maar zou toch prettig zijn niet waar. We hadden tijdens de openhuizen dag 2 bezoekers en onlangs via de makelaar iemand die  kwam kijken. Maar helaas dat werd niks maar één voordeel, je huis is weer is goed opgeruimd J J



Het huis van de buren




De bloemetjes in onze tuin :-)

Johan en Markus kijken naar de bouwtekeningen 

3 opmerkingen:

  1. Hoi Marjon .
    Leuk om weer eens wat te lezen hoe de vorderingen gaan .Wel spannend allemaal om dat mee te maken en steeds een stapje dichterbij .Weer veel succes verder .Liefs Ma en Pa .

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Marjon
    Spannend allemaal hoor
    Ik wens jullie veel succes ermee
    En hopelijk verloopt de verkoop van het andere huis ook wat vlotter zou fijn zijn als het weg is weer een zorg minder hé
    Groetjes en tot ziens Janny

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hi Marjon,

    Ik zit je verhaal te lezen en denk, jeetje dat is apart.
    Inderdaad heel open en eerlijk de manier waarop dit gebeurt, iedereen weet meteen wat hij min of meer kan verwachten en wat de prijs van de concurent is.
    Maar ik kan me zo voorstellen dat het voor jullie bijna net zo iets is als het uitreiken van de Oscars...... and the winner is....... :-)
    Als die eerste paal eenmaal staat dan gaat het vast en zeker snel zat.
    Heel veel succes bij de verkoop van jullie huidige huis, heb gehoord dat de markt weer wat aan trekt dus je weet maar nooit.
    Straks zit je tijdelijk in een tent tussen de bloempjes van je nieuwe tuin :-)

    LG, Karina

    BeantwoordenVerwijderen