Eerste ontwerp

Eerste ontwerp

Klein berichtje achter laten? Doe dat hier.

Klein berichtje achterlaten? Dat kan hier.

maandag 24 december 2012

Het eerste schetsontwerp 24 september


Toen we eenmaal de knoop hadden doorgehakt moest er een ontwerp komen van een huis. Hoe we het wilden hebben waren we eigenlijk al snel uit. Een huis met jaren 30 stijl, een zogeheten notariswoning maar dan wel met eigen stijl. We waren al voor een kennismakingsgesprek geweest bij  architectenbureau Bongers. Het klikte wel en hebben  onze ideeën op tafel gelegd en Sander en Marcus  hebben een schetsontwerp gemaakt op basis van onze wensen. Het zag er gelijk al mooi uit toen we onze ideeën op papier zagen. We kregen de schetsontwerpen mee naar huis en lieten het allemaal op ons inwerken.

Vooraanzicht ooghoogte

vooraanzicht vogelperspectief

achterzijde ooghoogte

Achterzijde vogelperspectief

Om ideeën op te doen heb ik internet afgestruind naar notariswoningen, bij de één zag je dit en bij de ander zag je dat. Sommige indelingen  wilden we verwerken in ons huis. Om een indruk te krijgen hoe zo’n huis er nu uitziet van binnen wilden we er  graag een van binnen bekijken. Op internet vond ik die mogelijkheid, in Emmeloord, daar stonden 3 huizen als showmodel en zo zijn we op een zaterdag naar Emmeloord gereisd. Daar zagen we hoe dit type huis er van binnen uitzag. De afmetingen van deze woningen waren wel groter van opzet, maar we kregen een goede indruk zo.
We wilden doorgaan met dit ontwerp.

Voorlopige indeling beganegrond

Voorlopige indeling 1e verdieping

Van de gemeente hadden we ondertussen de exacte afmeting van de kavel  gekregen en hebben het voorlopig koopcontract getekend. De kavel is 645m2. In het bestemmingsplan is vastgelegd waar en hoe het huis op de kavel moet komen, en daar moeten we ons aanhouden. Iets afwijken is in sommige gevallen mogelijk, daar zijn dan weer regeltjes voor. Om te toetsen bij de welstandscommissie of we met ons project door konden gaan stelden Sander en Marcus voor om een afspraak te maken bij de betreffende persoon op het gemeentehuis. De afspraak werd gemaakt en samen met Sander gingen we naar het gemeentehuis . Meteen  kregen we te horen dat het goedgekeurd zou kunnen worden en dat we op de goede weg waren. Met nog wat tips gingen we weer huiswaarts. Op ons ontwerp stond een erker getekend die aan de zijkant van het huis moet komen. Omdat deze net buiten de lijnen valt van het te bebouwen oppervlakte moest er even navraag gedaan worden of dit kon.
Niet lang daarna kregen we de bevestiging dat dit geen probleem was.  
We konden weer verder.


3 opmerkingen:

  1. Hallo Marjon,

    Wow dat wordt een kast van een huis zeg.
    Mooi ook met die grote raampartijen aan de achterkant.
    Wat een heerlijk vooruitzicht hebben jullie.
    Het wordt natuurlijk wel een vracht werk maar straks heb je dan daadwerkelijk een droom van een huis.

    LG, Karina

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Marjon .
    Weer leuk om te volgen hoe het er bijstaat met jullie huis . Zo stapje voor stapje gaat het verder .
    Mooi om te zien en weer succes verder . Liefs Ma .

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een super onderneming, ziet er allemaal heel mooi uit, geniet van elke stap, straks staat er iest heel moois waar je trots op kunt zijn met je kanjer. Succes en heel veel plezier met deze onderneming.

    Groetjes Von

    BeantwoordenVerwijderen