Eerste ontwerp

Eerste ontwerp

Klein berichtje achter laten? Doe dat hier.

Klein berichtje achterlaten? Dat kan hier.

maandag 14 januari 2013

Huis te koop zetten en verandering dak garage


Huis te koop zetten en  verandering dak garage 

Hoe makkelijk is internet, je gaat met de I pad op je schoot op de bank zitten surfen naar huizen. Je kan op Funda en Jaap lekker binnen kijken bij anderen zonder dat je op visite gaat. Nu we toch echt een eigen huis gaan bouwen betekent dit dus ook dat ons huis te koop gezet moet worden. Welke moet je nemen in de oerwoud van makelaarsland? Afspraak gemaakt met een makelaar die hier in de buurt huizen te koop heeft staan. Wij hebben er een gekozen waar we al een paar jaar eerder contact mee hadden gehad om ons huis te laten taxeren. Makelaar Stuij en van Dijk.  Deze keer gaat het niet alleen om een taxatie maar om verkoop van ons huis. Je huis moet natuurlijk op de foto gezet worden om een brochure te kunnen maken voor eventuele kopers. Schoonmaken en opruimen dus. Zoals jullie wel weten fotografeer ik en heb ik vorig jaar en opdracht gehad van een cursus om een interieur te fotograferen. Uiteraard ons eigen huis gefotografeerd en nu weer met de camera op pad door de woonkamer  tot de zolder. Met de makelaar de afspraak gemaakt dat ik de foto’s zou leveren en dat er nog iemand van kantoor, Marina, even door het  huis met mij mee zou lopen om te kijken waar er eventueel nog wat verbeterd kon worden.




                                             


 Denk aan handdoekjes aan een haakje, een flesje shampoo op de rand van het bad en zo nog een paar kleine dingetje waar je als leek overheen kijkt. Zo gezegd zo gedaan, foto’s van mij en foto’s van Marina komen in de brochure. Voordeel van zo’n fotoshoot door je huis is dat het er gelijk heerlijk opgeruimd en schoon uitziet. Zelf moet ik er nog wel erg aan wennen dat we ons huis gaan verlaten hoor. Wij wonen er nu al jaren met veel plezier. Na een paar dagen was ook ons huis op internet te bezichtigen en kunnen ander mensen bij ons binnenkijken. Omdat de nieuwe woning eigenlijk alleen nog maar op papier staat vind ik het toch wel een raar idee. Als we eenmaal gaan beginnen met bouwen zal dat wel anders gaan worden. Tik ons adres in op google en daar kun je ons huis bezichtigen. :-)









Ondertussen hebben we wat aanpassingen op het schetsontwerp van 24 september laten uitvoeren.

Op tekening vonden we het platte dak van de garage  niet erg uitkomen en heeft Sander deze veranderd in een dak met een puntje. De welstandcommissie had dit ook als tip meegegeven. Zo vonden we dit ontwerp mooier geworden, het is nu meer een geheel bij elkaar. Ook de indeling van de benedenverdieping hebben we iets veranderd. De bijkeuken is nu weg en er is een soort sluisje gemaakt tussen de garage en het huis. De muur tussen de werkkamer en de keuken is iets verschoven.  In de hal komt een vide en onder de trap naar boven komt eventueel een deur die naar de kelder gaat. We willen alle mogelijkheden bekijken hoe het er dan uit komt te zien. Omdat de zolder kleiner wordt dan die we in ons huidige huis hebben heeft Sander een voorbeeld gemaakt met een was/werkkamer op de 2e verdieping. Of ik dit wat vind moet ik even aan over nadenken, nu staat de wasmachine op zolder en doe ik er de was en droog nog ouderwets aan een lijntje en staat de strijkplank daar. Verder is de badkamer wat groter gemaakt en is er een dubbele dakkapel getekend. 






Ondertussen zoek ik nog steeds naar voorbeelden van huizen wat we eventueel kunnen verwerken in ons huis. Zoals, ramen, deuren, kleur van de stenen, enz.,enz.  

Tot de volgende keer.
groetjes


2 opmerkingen:

  1. Hahahahaha ja waar je al geen erg in moet hebben als je een foto van je huis wil maken voor de verkoop.
    Het leven van een fotograaf is nog niet zo eenvoudig ;-)
    Maar het ziet er picobello uit hoor Marjon.

    Voor je het weet ben je een halve architect maar dan heb je straks ook wel een prachtig en groot huis.

    LG, Karina

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Marjon.
    Weer een verandering .Wel makkelijk dat je het op papier kan doen .Zo gaat het makkelijker als dat jeer in woont . Wel een hoop denkwerk en het houd je bezig moet je maar denken .Groetjes en een fijn weekend .Ma .

    BeantwoordenVerwijderen